Olemme pitäneet nyt kuukauden verran päiväkirjaa. Mielenkiintoista tutkia mitä sitten on tullut tehtyä. Tässä lyhyt yhteenveto heinäkuun tekemisistämme. Treeneiksi on laskettu vain jotakuinkin "suunnitelmalliset" treenit eli pois on kaikki päivittäiset pissa- yms. lenkit.

Tiitu         yhteensä               28krt     27:15h       114,0km
                juoksulenkit            2krt       1:40h         12,5km
                uintikertoja           12krt
                maastolenkkejä      7krt      11:35h          43,0km

Tumppu    yhteensä              27krt      26:30h       109,0km
                 juoksulenkit           2krt        1:20h           9,5km
                 pyöräily                 1krt        0:50h           5,5km
                 uintikertoja           11krt
                 maastolenkkejä      7krt      11:20h         42,0km

Puuttuvat kilometrit ovat hihnassa suoritettuja kävelylenkkejä pääosin teillä ja poluilla.

Olen tyytyväinen kokonaismäärään, kun huomioi loma-ajan ja kesän kuumimmat ilmat, sekä kaiken treenaamisen päälle tulleet pissalenkit ja pihalla touhuamiset. Päiväkirjaan on kirjattu pihatouhuja heinäkuulle noin 23 tuntia ja se on kyllä alakanttiin arvioitu. Tuona aikana koirat ovat leikkineet, liikkuneet pihalla, niiden kanssa on tottisteltu, painittu, pelattu palloa yms. mitä kaikkea nyt näiden ikiliikkujien kanssa voikaan tehdä. Hyvää ja monipuolista liikuntaa suurimmaksi osaksi.

Lisäksi olen erityisen tyytyväinen molempien koirien opittua juoksulenkin idean, vaikka todella vähän sitä on treenattu. Tyytyväinen olen myös siihen, että koirat liikkuvat innokkaasti ja kaikilta ikäviltä vammoilta ja haavereilta on vältytty. Erinomaisen terveitä ja eläväisiä koiria. Treenaamisemme ei missään tapauksessa ole tylsistyttänyt näitä. Sanoisin päinvastoin!

Mihin sitten en ole tyytyväinen. Kovia hyvin suunniteltuja treenejä on liian vähän. Tosin on otettava huomioon maastolenkkien yhteydessä tulleet vapaana juoksemiset, jotka nostavat etenkin Tumpun liikkumisen tehoa huomaamatta. Toisaalta juuri tuon takia pitäisi päästä siihen, ettei suunnitellusta pitkästä matalatehoisesta peruskestävyyslenkistä tulekin maksimaalinen tehoharjoitus. Siksi näiden treenien olisi jatkossa oltava hyvin suunniteltuja ja huolella toteutettuja. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö koirille edelleenkin suotaisi omaehtoinen vapaana liikkuminen (tietyin ehdoin!!).

Tyytyväinen en myöskään ole treenaamisen vaihelevuuteen. Liian tasapaksua ja samanlaista se on ollut. Sen tuo treenipäiväkirja paljastaa liiankin hyvin. Viikoissa ja päivissä pitäisi olla selvempi ero ja rytmitys. Pitkän treenin pitäisi olla oikeasti pitkä, samoin kovan ltreenin kova. Ja väliin suodaan lepo- ja laiskottelupäiviä. Liian helposti arjesta tulee sitä tasapaksua rutiinia, joka ei kehitä mitään eikä ketään.

Jatkossa yritetään tehdä treenejä enemmän vain yhden koiran kanssa, koska se mahdollistaa paremman kontaktin koiraan. Kaikki tärkeät treenit ainakin tehdään molempien kanssa erikseen. Sitten aloitellaan vähitellen oikea voimanhankinnan treenaaminen. Uimista jatketaan niin kauan kuin kelit sallivat. Ja yhä suuremmalla mielenkiinnolla suhtaudun ajatukseen mennä Tiitun kanssa Vaasan canicross-kisaan mukaan - harrastesarjaan.