Päätin sitten ilmoittaa meidät Tiitun kanssa Jämijärven koirajuoksukisaan. Kisa onkin ainut mahdollisuus pitkään aikaan kisailla, joka olikin merkittävin syy lähteä mukaan. Muuten olisi ilman muutta pidetty taukoa. Meille tulee nyt sitten neljäs viikonloppu putkeen, kun olemme jossain. Takana on Vaasan koirajuoksukisa, Kannuksen mätsäri ja Oulun koiranäyttely. Viikonlopun jälkeen voidaankin sitten huilata hetki.

Itse en ole ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa. On vähän nuhan alkua ja pohkeeni eivät ole ihan tikissä. Jos Tiitu jatkaa samaa menoa kuin Vaasassa, tulee Jämin kisasta minulle tuskainen reissu. Motivaatiotani toki lisää se, että kilpailussa on kaikissa sarjoissa sama matka 4,4km. Ilmoitin tietenkin meidät kilpasarjaan, koska matkalla ei ole tällä kertaa väliä.

Koska Vaasan kisassa kaikki sujui hyvin, teemme valmistautumisen suurin piirtein samalla tavalla. Pois jätetään vain se Vaasan kisaa edeltänyt maastossa karkaaminen. Yksi juoksulenkki valjaissa vielä tehdään tällä viikolla. Oman mielenkiintonsa tuo melko pitkä automatka. Pitänee ottaa siihen aikaa niin, että voimme välillä käydä kunnolla jaloittelemassa jossain.

Ai niin, talvea varten on aloitettu hiihtotreenit. Käytiin Tumpun kanssa sauvakävelylenkillä, mikä sujui todella hienosti. Tumppu meni valjaissa edellä ja minä kävellä köpöttelin savoilla perässä. Vauhtia vaihdeltiin ja mentiin sekä tiellä, poluilla, että hiihtoladun pohjaa. Näitä lenkkejä tehdään jatkossa paljon lisää.

Sitten vielä toinen asia, mikä meinas unohtua. Tumppu oli viime viikolla levossa. Se alkoi maanantaina keventää vasenta etujalkaa. Ei pahasti, mutta kuitenkin selvästi sen havaitsi. Tunnusteluiden ja tutkimisten jälkeen syy löytyi sisimmäisestä varpaasta. Kun varpaaseen kevyesti nippasi etusormella tuli siitä aina reaktio, Tumppu nykäisi jalkaansa. Mikään muu liike tai vääntely eikä myöskään muiden varpaiden kohdalla tullut vastaavaa reaktioita. Tuo viittaisi esim. pieneen hiusmurtumaan. Oliko siitä kyse jäänee arvoitukseksi, koskapa muutaman päivän pakkolevolla (vain lyhyet kävelylenkit hihnassa) keventäminen ja reaktiot loppuivat ja Tumppu on jälleen kunnossa.