Viime viikolla vietin hiihtolomaa, joten oli aikaa liikkua koirien kanssa. Tehtiin kaikkiaan kolme vetolenkkiä merenjäälllä minun ollessa suksilla matkassa ja yksi lyhyt tietä pitkin minä juosten. Kaikki lenkit tehtiin siten, että molemmat koirat olivat vetohommissa.

Kaksi lenkeistä alkuviikolla oli pitkäkestoisia ja useilla pysähdyksillä. Vauhtia pyrin säätelemään mahdollisuuksien mukaan niin, että koirat pysyivät ravilla. Lumiset kelit vähän sotkivat, mutta lähes parituntisina (alku- ja loppukävelyineen) matkaltaan 11-14 km onnistuivat ihan suunnitelmien mukaan. Olen näissä treeneissä käyttänyt koirille kiitospaloina Pemmikan energiapatukoita ihan koe ja totuttelumielessä. Ei ainakaan mitään huonoja kokemuksia ole. Jatketaan tätä edelleen.

Lauantaina tehtiin sitten nopeampivauhtinen treeni, jossa koirat juoksivat 2x3-4km ihan maksimivauhdilla. Etenkin jälkimmäinen veto onnistui hienosti. Tumppukin jaksoi painaa hurmiossa ihan loppuun saakka :) Ehkä olisi voinut vedättää vieläkin pidempään, mutta ajattelin lopettaa siinä vaiheessa, kun molemmilla oli motivaatio 100% tallella.

Juoksulenkki oli talven ensimmäinen ja liittyy ihan siihen ajatukseen, että vähitellen siirryn itse totuttelemaan jalkojani juoksuun. Huomasin kyllä heti pieniä ongelmia tässä. Koirien vauhti suksilla liikuttaessa on melkoinen. Muutos, että itse taaperran juosten perässä, on koirille vauhdissa aikamoinen.

Ensimmäin juoksulenkkimme n. 5km oli kyllä aikamoista taiteilua. Antaessani koirille luvan lähteä tulin ihan rättinä perässä. Haarat meinasivat revetä ja veto oli pakko keskeyttää tuon tuosta. Jalat, lantion lihakset ja alaselkä olivat heti kipeinä lenkin jälkeen. Pakko pähkäillä miten tässä nyt sitten edetään.

Vetotreenien lisäksi olimme maastossa ja jäällä leikkimässä joka päivä. Koulutustakin tehtiin pieniä annoksia päivittäin. Tumppu kehittyy edelleen. Nyt on jo jonkinmoinen suoritusvarmuus löytynyt liikkestä maahan ja liikkeestä seisomaan. Pitänee kirjoittaa tarkemmin vielä sepustus, millainen on yksittäinen vetotreenimme. Ehkä siinä samassa vähän varusteistakin.