Olkootkin kesä ja helteet lomalaisista niiiiiiin mukavia oli tosi piristävää, kun oli selvästi viileämpää. Lämpömittari pysytteli 15 asteen molemmin puolin. Kerrassaan mukava koirien liikuttamisen kannalta. Kyllä nuo hellepäivät näkyivätkin jo koirissa.

Käytiin pitkästä aikaa tekemässä canicross-treeniä. Vedätin molemmilla koirilla Houraatiin melko vaativalla hiihtobaanalla raskaimpaan maastokohtaan  (kolme vaativaa nousua) kilometrin vedon - aikaa meni 3.20min ja oma sykkeeni oli 180 pinnassa. Eli ei siis ihan täyttä kilpailuvauhtia. Sitten palauteltiin kilometrin verran ja vedettiin toinen veto. Tiitu piti sellaista vauhtia, että Tumpun vetohalut hiipuivat ennen aikojaan, joten lopetin vedon kesken - n.750m aikaan 2.50 oma sykkeeni kävi jo 190. Tiitulla oli kova motivaatio vetää vieläkin.

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä niin, että päästin Tumpun vapaaksi. Se juoksikin halukkaasti heti polkua ensimmäisenä. Otettiin sitten tähän saumaan Tiitun kanssa vielä yksi veto hieman reilu kilometri aikaan 4.10 oma sykkeeni 170-180. Pidättelin sitä niin paljon kuin kroppani antoi periksi. Oikein hyvä voimatreeni, Tiitu työskenteli koko matkan voimaakkaasti vetäen.

Vaikka ilman lämpötila näytti vain +15, tuntui metsässä silti olevan lämmin ja koirat läähättivät melkoisesti. Molemmat joivat vetojen päälle hyvin ja palautuivat nopeasti. Tehdessämme palauttelua ne olivat jo valmiita riehumaan keskenään eikä niiden kieletkään enää roikkuneet niin pitkälle ulos suusta. Kotona vielä uusi nesteytys ja palaset energiapatukasta molemmille. Mukava treeni.