Niinpä se taas yksi viikko vierähti. Tässäpä viikon saldo.

Tiistai 17.4.
Tiitun kanssa tunti lenkillä, josta se sai juosta vapaana 30 min. Meillä on tässä järveenlaskeva melko jyrkkä rinne. Nuosimme sitä yhdessä viisi nousua Tiitu taluttimessa, sen jälkeen heittelin ja piilottelin sille keppejä melko epätasaisessa maastossa. Tiitun kanssa kahdestaan maastossa kulkeminen toimii hienosti. Tiitu jaksoi hyvin.

Tumppu pääsi myös omalla lenkillään juoksemaan vapaana. Kyllähän se juoksikin, eikä luoksetuloista voi oikein hyvällä tahdollakaan sanoa mitään positiivista. Tumppu kiihtyy ja villiintyy päästessään vapaaksi juoksemaan. Ei se minnekään karkaa, mutta juoksee hepulin saaneena ympyrää ja pitää "tule" käskyä kivana leikkinä. Tässä on kyllä töitä vielä rutkasti. Fysiikkatreeninähän homma toimi loistavasti. Tumppu jaksaa juosta ja hyppiä pitkin peltoja ja metsiä. Se on innokas ja yritteliäs. Hyvä nopeus ja voimaharjoitus. Kokoneisuudessaan reilun tunnin lenkki, josta vapaana juoksua 40 min. Venyttelyt ja kevyt ravistelu. 

Torstai 19.4.
Tiitun kanssa maastossa Kälviän retkeilyreitillä 1,30 h. Tiitu sai juosta vapaana. Voi miten se nauttiikaan päästessään juoksemaan vapaana. Ilman Tumpun läsnäoloa Tiitu vapautuu ja on ihan kuin eri koira. Sen luoksetulot ovat sataprosenttisia ja sitä todella helppo innostaa ja motivoida. Hypittiin kaatuneiden puunrunkojen yli ja pellolla kiihdyteltiin vauhtiin ja hypyt ojien yli. Innostin Tiitua kantamaan raskaita puita ja keppejä. Erinomaisen hyvä voima-, nopeus- ja koordinaatioharjoitus, jonka koira suoritti itsenäisesti ja vapaaehtoisesti nauttien joka sekunnista. Tosi mukava lenkki.

534566.jpg

Lähdin Tumpun kanssa heti perään juoksulenkille, joten itse saa kyllä hyvää treeniä myös. Juoksimme hiekkatietä ja pellolla 55 min. Tumppu oli valjaissa ja minulla lantiovyö. Vauhti pidettiin sellaisena, että Tumppu ravasi rennosti koko ajan. Homma toimi hienosti ja pystyin pitämään kevyen "vedon" päällä koko ajan. Tumppu juoksee halukkaasti. Mukava lenkki, vaikka omat pohkeeni alkoivat jo mennä "jumiin" lenkin puolivälissä. Maalla asumisen etuja ovat rauhalliset ja mukavat hiekkatiet. Niitä riittää lenkkeillä. Lenkin päälle hyvät venyttelyt ja tassujen tarkistus rasvauksineen.

Sunnuntai 22.4.
Tehtiin taas vaelluksenomainen patikointiretki hieman yli kaksi tuntia. Käytiin Vattajan hietikoilla Lohtajalla ja kierrettiin Ohtakarin luontopolku. Melkoinen osa matkasta taitettiin ihaillen Vattajan upeita hiekkarantoja. Koirille tämä kävi hyvästä treenistä taas vähän uudenlaisella alustalla. Hietikolla töitä joutuu tekemään eritavalla, kuin kovalla tiellä. Tätä tehdään jatkossa lisää. Tiitu oli selvästi väsynyt. Liekö tämän yksittäisen lenkin takia vai näkyykö koko viikon rasitus. Joka tapauksessa nyt seuraa kevyempiä päiviä.

534665.jpg