Ollaan tässä odoteltu vetolajien syksyn kilpailukalenterin julkaisemista. Vielä ei ole VUL:n sivuilla näkynyt. Pienen surffailun jälkeen löysi kuitenkin canicrossin SM2009 kisojen kotisivut. Kisat järjestetään viime vuoden tapaan Riihimäellä, mutta kylläkin eri paikassa kuin viime vuonna. Siellä on siis Tiitun ja minun kauden päätavoite.

Mieluinen yllätys oli huomata, että sääntöihin oli tullut uutena sarjan seniorien sarja. En vielä tiedä mikä on seniorisarjaan pääsyn ikäraja, mutta olettaisin sen olevan joko 40 tai 45 vuotta. Me siis pääsemme todennäköisesti siihen sarjaan. Yllätys oli myös huomata, että seniorien sarjassa on kilpailumatka 2,5km eli puolta lyhyempi kuin yleisessä sarjassa. No, ajatus lienee, että pääsevät vanhukset vähän helpommalla. Itse olisi mielelläni kisaillut ihan saman matkan kuin yleinen sarjakin, mutta omassa kilpasarjassa. Käyhän se näinkin.

Ehkä pitää nyt ottaa tämä muutos huomioon viimeistelyssä. Omaa juoksukuntoa on viilattava varsin nopeaan 2,5km pyrähdykseen. Siinä ei vauhtikestävyydellä enää ole kovin isoa roolia. Paljon tulee ratkaisemaan maksimaalinen kestävyys, hapenotto ja maitohapon sieto. Tiitu jaksaa varmasti vetää maksimivauhtia tuon matkan. Omasta vauhdista tulee siis olemaan paljon kiinni, millaisen suorituksen saamme aikaiseksi. Myöskään ongelmaa toiselle kierrokselle lähtemisessä ei nyt siis todennäiköisesti ole, joten saadaan päästellä satalasissa koko matkan.