Tammikuu oli moneltakin osin pettymys. Eniten se oli sitä säiden ja kelien osalta. Tietenkin on aina helppo vedota olosuhteisiin ja huonoihin keleihin, kun treenit ei maista. Suunnitelmissa oli kyllä hiihtää ja opetella sitä koirien kanssa, mutta mites hiihdät kun lunta ei ole.

Tiitun kanssa päästiin kokonaista kuusi kertaa sukselle. Niistäkin vain pari-kolme kertaa olivat onnistuneita harjoituksia. Siihen nähden mitä hiihtämään on päästy sujuu se Tiitun kanssa kerrassaan mainiosti. Kunpa nyt nämäkään lumet pysyisivät, niin pystyy jotenkin harrastamaan, vaikka latupohjissa toivomista vielä onkin.

Kokonaisuudessaan tammikuu oli määrällisesti kohtalaisen hyvä. Muuta hyvää siinä ei sitten olekaan ihan muutamaa yksittäistä harjoitusta lukuunottamatta. Päivät olivat samanlaisia. Rutiiniksi muuttunut lenkkeily koirien kanssa on kaikkea muuta, kuin suunnitelmallista tavoitteellista tekemistä. Lenkkien pituudetkin toistivat samaa kaavaa - noin tunnin mittainen lenkki päivä päivän jälkeen. En tiedä kuvittelenko vain turhautuneena omaan saamattomuuteeni, että viimeinen hiihtotreeni Tiitun kanssa oli jaksamisen osalta huonoin mitä tiedän. Näkyykö kuukauden tasapaksu junnaaminen matalilla tehoilla, vailla minkäänlaista rytmitystä, näin pian Tiitun suorittamisessa.

Jos ajattelen niitä lainalaisuuksia mitä fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen liittyy, meidän tammikuussa ei oikeastaan toteutunut mikään. Voimakas ärsyke elimistölle ja sen jälkeen lepo - tuo on se tapa, jolla saadaan aikaan kehitystä. Siihen me ei todellakaan pystytty. Ei oikein tullut ärsykkeitä, mutta ei lepoakaan. Selittäviä tekijöitä on toki paljon, mutta ne eivät muuta sitä tosiasiaa, että ei mennyt kuukausi oikein hyvältä näytä. Päiväkirja on vain niin pirullisen paljastava, että se kertoo vain sen mitä tuli tehtyä.

Kaikesta tuosta edellä kirjoittamastani huolimatta kyllä me edelleenkin meinataan kisoihin mennä ja yhteistä mukavaa tekemistä etsiä. Ei tuo edellinen sitä miksikään muuta. Mitään ryppyjä otsaan ei menneestä oteta vaan häntä pystyssä kohti seuraavia kokemuksia. Jospa helmikuu olisi sitten parempi. Ja miksei olisi.