Erittäin onnistunut ja mielenkiintoinen viikko. Kuten edellisestä kirjoituksista voi lukea, opeteltiin arvioimaan suorituksen rasittavuutta (tehoa) viikon treenien aikana. Muutamien kokemusten perusteella alkaakin jo muodostua tuntuma miten koirien sykkeet reagoivat rasituksessa.

Ma 18.6.
Molempien koirien kanssa Houraatin hiihtoalueen maastossa kävely/hölkkälenkki valjaissa 1.45h. Koiren sykkeet 110-160, omani 100-155. Molemmat meni todella halukkaasti, jopa vetäen vähän "liikaa" siten, että oma askellus ei pysynyt rentona vaan joutui "jarruttamaan". Tuo vajaa kaksi tuntinen kulkee molemmilta koirilta helposti. Koirat pääsivät vielä lenkin lopuksi uimaan hetkeksi (Tumppu kytkettynä). Uiminen sujuu kerta kerralta paremmin.

Ke 19.6.
Molemmat koirat valjaissa jälleen Houraatissa, mutta nyt hieman kevyemmissä maastoissa kävely/hölkkä 1.40h. Tehtiin heti lenkin alkuun mutka soramontulle, jossa koirat kävivät pulahtamassa. Osoittautui hyväksi ideaksi, koska ilta oli lämmin. Märkä turkki viilensi oloa selvästi, mitä käytetään jatkossakin. Mittailin useampaankin kertaan koirien sykkeitä. Ne olivat n.120-140, kun omani oli 100-130. Vedettiin yhdessä mäessä pieni spurtti, jossa tuli esiin mielenkiintoinen huomio. Vauhdin kiristyessä ja rasituksen kasvaessa jyrkkenevään mäkeen Tiitulla oli selvästi enemmän haluja mennä. Tumppu alkoi selvästi antaa periksi kannustuksesta huolimatta ihan niinkuin se teki testijuoksussammekin lopussa. Tiitu sen sijaan puristi oikein tosissaan ylämäkeen. Tämä oli ensimmäinen huomio, joten ei tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Pe 21.6.
Tumppu oli Annen kanssa pyöräilyä treenaamassa n1h. Tumppu ravaa hienosti pyörän vieressä. Pisin yhtämittainen juoksupätkä oli yli kaksi kilometriä. Tuon matkan aikana tuli vastaan niin ihmisiä, pyöräilijöitä, kuin koiriakin. Kaikkien ohittaminen sujui mallikkaasti.
Tiitu oli Kaitsun kanssa Vattajan hiekkarantoihin tutustumassa. Olimme maastossa 1.30h ja Tiitu oli koko retken vapaana. Se juoksi ja ryntäili omiin nimiinsä rannalla ja vedessä. Tuo onkin todella hauska piirre Tiitussa. Se jaksaa juosta, juosta ja juosta ihan itseskeen pitkin rantaa ilman, että sitä pitäisi olla jollain tapaa motivioimassa tai innostamassa. Pari kertaa mittasin Tiitun sykkeen se oli 140-150 eli ei kovinkaan korkea.

La 22.6.
Oltiin kolme tuntia Vattajan hietikoilla. Molemmat koirat saivat alkuun juosta vapaana, mutta ei se edelleenkään oikein tomi. Tumppu kuumenee ja sen takaa-ajoa on todella vaikea hallita. Tehtiinkiin sitten niin, että Tumppu oli pitkässä liinassa ja Tiitu vapaana. Vedessä juokseminen on todella raskasta treeniä ja sitä kyllä tuli tälle päivälle. Se käy niin voimaharjoittelusta, kuin hapenoton harjoittelustakin. Lisäksi vesi on elementtinä hyvä nivelille. Kotona oli väsyneitä koiria :)

Su 23.6.
Raskaan viikon päätteeksi pidettiin todellinen lepopäivä. Koirat olivat ihan minimaalisella liikunnalla ja tehtiin pientä lihasten ravistelua ja venyttelyt. Illalla tehtiin toki jälkitreeni.

Näiden yllä mainittujen lenkkien lisäksi sisältyi viikkoon vielä niin näyttelytreeni Tiitulle, kuin tottistreeniä molempien kanssa. Mittasin sunnuntai-aamuna Tiitun sykkeen, kun se vielä veteli sikeitä tapansa mukaan tassut taivasta kohti. Useammallakin kerralla sain niinkin matalan lukeman kuin 44, joten uskottava se on.