Kisoihin on aikaa viikko. Vaikka koko ajan mennään mukavan leppoisalla mielellä kohti ensimmäistä starttia, on silti hyvä suunnitella miten viimeinen viikko Tiitun kanssa käytetään.

Treenaamisemme sekä määrällisesti, että tehollisesti oli huipussaan pari viikkoa sitten. Tehtiin Tiitun uran kovimmat ja pisimmät treenit. Viime viikko ja tämä kulunutkin ovat olleet kaikilta osin selvästi kevyempiä. Viimeinen valjaissa tehty juoksulenkki oli testijuoksumme. Sen jälkeen ei ole juostu. Lenkit ovat olleet pääosin reippaita kävelyjä taluttimessa tai vapaana touhuamista. Kaikki on ollut ihan suunniteltua. Treenaamiseen on saatu vaihtelua ja viikot ovat olleet erilaisia. Katsotaan miten tällainen lähestymistapa tuo tulosta.

Tuleva viikko mennään kevyesti. Suunnittelin, että tehdään vielä yksi lyhyt juoksulenkki puolen viikon paikkeilla, mutta muuten pidetään tekeminen kevyenä. Toisaalta tämä sujuu aika luonnostaankin, sillä työviikko näyttää kovin täydeltä, eikä aikaa lenkkeilyyn ole liiemmin.

Paljon enemmän minua on viime päivinä huolestuttanut oma vireeni. Jalat ovat olleet liikkumisen jäljiltä vähän huonossa kunnossa. Muuten kyllä kunto tuntuu hyvältä. Huomasin ihan sattumalta koiria punnitessani oman painoni pudonneen kesästä noin neljä kiloa. Eipä se ole siis ihme, että testijuoksussa kevään aika alitettiin reippaasti.

Olen pohtinut jo kovasti talven kuvioita. Jotta hiihtäminen koirien kanssa sujuisi edes joten kuten, pitäisi omalle hiihtämiselle tehdä jotain. Jalat ovat varmaankin ihan kunnossa kesän juoksemisen jäljiltä, mutta ylävartalo on tosi surkeassa jamassa. Sen verran jo pääsin viime keväänä kokeilemaan koirahiihtoa, että siinä tarvitaan hyviä käsivoimia. Asialle pitäisi varmaankin tehdä jotain. Koirahiihtoa tullaan kokeilemaan  ilman muuta talven aikana, kuten vetämistä muutenkin.