Käytiin tänään vesisateessa kohtalaisen raskas lähes parin tunnin lenkki, johon sisältyi monipuolista liikuntaa. Alkuun ja loppuun kevyttä kävelyä valjaissa kytkettynä reilu puoli tuntia. Välillä molemmat koirat olivat vuorollaan vapaana ja revittelivät aikalailla. Käytiin myös puolessa välissä lenkkiä uimassa. Matkaa tehtiin polkuja pitkin, metsässä mäkisessä maastossa, pätkä kovin huonokulkuista hakkuualuetta, vähän matkaa kanervapohjaista raskasta kuivatua suota ja hyväkulkuista metäsautotietä.

Tosi mukava lenkki. Koirat toimivat moitteettomasti. Päivän kruunasi se, kun Tiitu löysi vainullaan komean metson ja ampui sen perään kuin nuoli seinäjyrkkää hiekkakuopan rinnettä ylös hakkuuaukolle. Tumppu oli silloin kiinni. Kimakka vihellys ja huuto perään sai Tiitun pysähtymään kuin seinään, vaikka lintuun oli vielä selvä näköyhteys. Se palasi luokse iloisesti ja reippaasti. Hämmästyttävää!

Tiitun piti päästä tänään lonkka-, kyynär- yms. kuviin, mutta se siirtyi maanantaihin ajanvarauspäällekkäisyyksien vuoksi. Niinpä iltaa on istuttu venyttelemällä ja ravistelemalla koiria. Anne tuossa istuu lattialla ja kertoilee kommentteja. Kirjoittelenpa kommentit ylös ei niitä kuitenkaan muuten hetken päästä muista.

Tumppu: niska ok, takajalat ok, vasen etujalka taakseviennissä reagoi pienellä nyppäisyllä - ei paha, molempien etujalkojen eteenvenytyksessä pientä nyppimistä - ei pysy rentona. Selkä ja vatsa ok. Tassut ok.

Tiitu: niska ok, takajalat ok, etujalat ok - vasen venyy paremmin eteen. Vatsa ja selkä ok. Tassut ok. Tiitu vähän parempi kuin Tumppu.