Tehtiin tänään Tiitun kanssa ensimmäinen varsinainen juoksutreeni mukaellen canicross-suoritusta. Tähän saakka on käytännössä menty valjaissa kytkettynä kävelyvauhtia ja juoksemisen Tiitu on saanut suorittaa vapaana. Tästä edetään nyt sitten lisäten vähitellen näiden juoksutreenien määrää. Jossain tuolla takaraivossani takoo hiljalleen ajatus osallistua Tiitun kanssa 22.9. Vaasassa canicross-kisoihin. Ehkä ei olla vielä ihan valmiita, mutta saahan sitä toiveita ja tavotteita olla. Tämän päivän treeni antoi kyllä rutkasti lisäpontta ja luottamusta kisaa ajatellen.

Tässäpä pieni sepustus mitä tehtiin.

Ilma oli kohtalaisen hyvä - lämmin, pilvinen ja hieman tuulinen, ei kuitenkaan liian kuuma. Aloitettiin kävelemällä hiekkateitä noin 15min, jonka jälkeen Tiitu pääsi uimaan viilentämään oloaan. Uimisen jälkeen leikittiin vähän ja kytkin sen valjaissa vyöhön. Lähdettiin juoksemaan pehmeää hiekkatietä vauhtia kiristäen. Tiitu veti hienosti. Käskemällä se kiristi vauhtiaan koko ajan vetäen juuri sopivasti. Ihan niinkuin tätä olisi treenattu enemmänkin. Juostiin noin pari kilometriä alle 10 minuuttiin. Sitten käveltiin ja palauteltiin. Päästin Tiitun vapaaksi ja lähdin hölkkäämään eteenpäin. Tiitu seurasi koko ajan samaa matkaa. Näin säätelemällä omaa vauhtiani voin säädellä myös Tiitun vauhtia. Se ei hepuloinut tai ryntäillyt pitkin metsiä vaan tyytyi iloisena tarkkailemaan menoani pitäen välimatkan lyhyenä. Kytkin sen taas ja käveltiin pätkän matkaa metsässä. Siirryin taas tielle ja lähdettiin juoksemaan. Kiristin taas vauhtia vähitellen. Tiitua vastasi koko ajan halukkaasti kannustuksiini lisätä vauhtia. Lopussa mentiin jo melkoista haipakkaa ja minun vauhtini alkoikin olla lähes maksimissa. Tiitulta olisi varmaankin löytynyt vautia paljonkin lisää. Loppuveto oli siinäkin mielessä hyvä, että sovitin sen loppumaan hiekkakuopalle uintipaikalle. Tiitu tietää paikan ja veti kyllä todella vauhdikkaasti lopun. Tämä veto oli pidempi ja kesti noin 12 min. Päästin Tiitun uimaan. Pienen uiskentelun jälkeen suoritettiin vajaan puolen tunnin jäähdyttely kävellen metsässä. Treenin kokonaiskesto 1.10h ja matkaa tuli arvioilta noin 7km. Loistava treeni!

Tuntuu todella hienolta tuollaisen onnistuneen treenin jälkeen. Tiitusta näki, että se juoksi innoissaan ja nautti tekemisestään. Kytkettynä valjaissa juokseminen on sille ihan mieluista puuhaa. Kuten joskus aiemminkin mainitsin näyttää Tiitulta löytyvän luonnetta yrittää. Se tuli tänäänkin esille. Silloin kun on veto menossa, ei todellakaan pysähdellä nuuskuttelemaan tienposkia, silloin mennään. Innostamalla siltä tuntuu löytyvän aina vaan uusia ja uusia vaihteita. Nyt se nukkuu tyytyväisenä omalla petillään kaunis mansikanpunainen poskipuna poskessaan.