Tultiin juuri kotiin vetotreenistä. Koirat nukkuvat jo väsyneinä ja onnellisina.

Vaikka päivä oli lämmin päätin silti käydä vedättämässä molempien koirien kanssa fillarilla. Oikeastaan ihan vain siksi, että pakko säästellä omia jalkoja. Akillesjänteeni kipeytyivät torstain suunnistuskisasta sen verran pahasti, ettei canicross-treenistä oikein voi kuvitellakaan.

Ajatuksissa oli tehdä pari maksivauhtista vetoa. Onneksi maastoon mennessä taivaalle kerääntyi sopivasti pilvilauttoja viilenteämään vähän ilmaa. Auton mittari näytti lämpötilaksi +19 - melko lämmin kuitenkin. Ajoin auton Houraatiin vaikio uimapaikallemme. Tehtiin noin puolen tunnin alkulämmittelyt kävellen, jonka jälkeen päästin koirat uimaan. Lyhyen uimisen jälkeen kutsuin ne pois ja puin niille valjaat. Molemmat olivat ihan innosta pinkeinä lähtiessä.

Suunnittelin kierrettävän reitin niin, että se päättyy taikaisin uimapaikalle. Homma onnistuikin mainiosti. Matkaa kertyi 3,1km. Harmi, etten saanut sykemittariani käyntiin lähtökiireessä ja niin tarkka aika jäi saamatta. Koirat vetivät alkumatkan kilpaa. Vauhti oli kyllä melkoista. Ensimmäinen vasemmalle kääntyminen risteyksessä meni Tumpulta vähän arpomiseksi ja siinä hetkeksi vauhti vähän hiipui. Muuten mentiin kyllä hienosti, vauhdikkaasti laukaten ja kaikki risteykset - niin kääntymiset, kuin suoraan menotkin - onnistuivat virheittä. Minun ei juurikaan tarvinnut polkea koko matkalla. Sain keskittyä ohjaamiseen ja jarrutteluun. Loppupuolella reittiä oli vedetty hevosilla ja kavioiden jäljet tuntuivat melkoisena tärinänä käsissä tuolla vauhdilla.

Uimapaikalle tultiin heittämällä ja itsellä oli täysi työ ohjailla tiukoissa mutkissa perässä. Seis-käsky toimi kuitenkin loistavasti, vaikka hetken jo ehdin arvuutella menisinkö samaa vauhtia pyörineni veteen koirien perässä. Molemmat koirat seisoivat paikallaan kunnes sain niiltä valjaat pois ja sitten vapautus uimaan. Onnistunut veto.

Uidessa Tiitu kouhotti välillä laiturilla niin keppinsä kanssa niin, että jotenki liukastui ja väänsi vasenta etujalkaansa vingahtaen hiljaa. Vähän se ensin sitä arkoi, mutta jatkoi uimistaan ilman mitään. Päätin kuitenkin, että jääköön vetäminen nyt tuohon yhteen. Ilmakin oli sen verran lämmin. Koirat uivat vielä jonkin aikaa ja sitten käytiin hyvällä loppuverryttely hölkällä ja kävelyllä metsässä. Kaikkineen noin 1.30h treeni. Autolla vielä hieman nestettä ja kotiin. Ennen lähtöämme nappasin itselaukaisimella meistä kuvan. Tyytyväiset ovat ilmeet kaikilla.

1248014007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e