Kokeiltiinpa Tumpun kanssa ensimmäisen kerran harjoitusmielessä vetämistä, siis taakan tai painon miten vaan. Vetoharjoitusta aiomme jatkossa käyttää voimaharjoitteluun ja tietenkin ahkion vetämiseen. Kuulin kaveriltani hyviä kokemuksia, miten hän on treenannut hirvikoiraansa vedättämällä sillä auronrengasta pitkin metsäautotietä.

Kaikki uusi vaatii totuttelua ja harjoittelua. Siis eikun tuumasta toimeen. Alle tietenkin lämmittelylenkki ja sen jälkeen Tumpulle valjaat päälle ja Tiitu sisälle pois häiritsemästä. Mietin mikä voisi olla sopivan kevyt ja samalla riittävän painava vastus. Päätin kokeilla viiden litran kanisteria, joka on täytetty vedellä (ei ihan täynnä). Sitten vaan taluttimella kanisteri valjaisiin ja toinen talutin Tumpulle pantaan ja kokeilemaan. Ajattelin, että nurmikolla voisi aloittaa, kun siinä kanisteri ei pidä kovaa ääntä.

Ensin Tumppua tietenkin kiinnosti mikä ihme siellä perässä tulee. Varsin nopeasti se kuitenkin veti pittaamatta perässä tulevasta painosta mitään. Mutkissa ja käännöksissä sitä kiinnosti enemmän mikä sitä seuraa, mutta suoraan mentäessä ei juurikaan. Kiersimme pihalla muutamia kierroksi aina välillä pysähtyen ja taas jatkaen matkaa. En käyttänyt mitään namipalkkaa vaan pelkällä kehumisella ja "mennään" käskyllä homma toimi. Tässäpä vähän huono samalla itse ottamani kuva.

716651.jpg