Vielä pientä lisäystä tuohon lokakuun yhteenvetoon. Ollaan onnistuttu rytmittämään tekemisiämme paremmin. Se tuli varsin hyvin esiin lokakuun viikkoja vertaillessa. Treenien määrä ja kesto vaihteli niin, että kevyellä viikolla tehtiin alle puolet raskaan viikon treeneistä. Myös päivien kesken saatiin vaihtelua. En tiedä luulenko vain, mutta tuntuu niinkuin tuo olisi tehnyt hyvää koirillekin. Ne eivät totu päivittäiseen rutiinimäärään lenkkejä, vaan päivät voivat vaihdella. Selvästi ne lepäävät raskaan lenkin ja päivän jälkeen mielummin. Niin pitäisikin.

Tehtiin tänään ensimmäiset suunnitellut maksimivauhtiset treenit. Pitkän kävelylenkin keskelle sijoitettiin hyvin onnistunut nopeustreeni. Tässäpä pieni sepustus siitä, mitä tehtiin.

Hyvä vajaan tunnin reipas kävely varmisti, että koirat olivat varmasti lihaksistoltaan valmiiksi lämpiminä. Menimme nurmella olleelle pellolle, jolla oli pituutta vajaat 400m. Anne otti Tumpun ja Kaitsu meni Tiitun kanssa pellon toiseen päähän. Anne päästi Tumpun vapaaksi ja  me Tiitun kanssa vielä vähän härnäsimme lähtemällä juoksemaan pakoon. Tumpulle tuli reilun 300m maksimaalinen veto. Pienen palautuksen jälkeen Anne lähti juoksemaan poispäin ja Tumppu täysillä perään. Sitten Tiitulle sama. Molemmat koirat toistivat vielä saman eli niille tuli 4x300m maksimaalinen nopeusveto.

Koirien lihaksistossa tuntui jo selvää tärinä, mikä on merkki rasituksesta ja maitohaposta. En huomannut ottaa aikaa kauanko tuohon matkaan meni, mutta molemmat koirat työskentelivät kyllä 100% teholla, mikä onkin tälläisen harjoituksen tarkoitus. Todella hyvä nopeus ja myös voimatreeni. Vetojen päälle käveltiin vielä palautteluna lähes toinen tunti, jotta kaikki mahdolliset kuona-aineet poistuisivat lihaksista.

Pitää vielä korostaa, että en ole vielä koskaan nähnyt koiriemme juoksevan kuten tänään. Koirien hepuloinnit ja vapaana metsässä kirmaamiset ovat leikkiä verrattuna siihen mitä tänään nähtiin, kun kaikki oli todellakin pelissä. Kun tuollaista treeniä tekee, on kaikenlaisten lihasvammojen riski todella suuri, mikäli kylmiltään ilman hyvää lämmittelyä moisiin vetoihin lähtee. Järki on myös pidettävä mukana miten usein näitä treenejä tekee ja kuinka monta vetoa kerralla voi vetää. Palautuksella varmistetaan se, että uusi veto on mahdollista suorittaa mahdollisimman tehokkaasti.

Kaikkiaan erittäin mukavat fiilikset jäi.

Ai niin, pitänee vielä sen verran mainita, että oma kuntoni on melkoisen kehno. En osaa sanoa kuinka suuri merkitys alaselkäni jumiin on koirien kanssa juoksemisella ja lantioon kohdistuvilla nykäyksillä. Varmaankin suurin syy on omassa laiskuudessani, kun olen laiminlyönyt venyttelyt ja erityisesti vatsa- ja selkälihaksien treenaamisen. Siihen on nyt paneuduttava jahka saan selkäni jälleen kuntoon. Eihän tämä nyt mitään uutta ole, sillä säännöllisin väliajoin olen joutunut käymään selkääni oikomassa muidenkin harrastusten takia.