Tumppulla oli tänään taas juoksutreeni. Lähdettiin hyvin kevyesti liikkeelle kiihdyttäen vauhtia vähitellen. Me juostiin alkuun hiekkatietä, sitten järven kiertävää traktoriuraa ja lopuksi pätkä latupohjaa pitkin.

Tumppu tuntui aluksi jotenkin haluttomalta. Kun se normaalisti pitää vedon lähes koko lenkin ajan, nyt se haahuili välillä ojanpientareille tai jättäytyi juoksemaan vierelläni. Yritin tarkkailla monestakin kulmasta sen ravia ja jalkojen käyttöä, mutta ei niissä mitään poikkeavaa ollut. Päinvastoin Tumpun ravi on edelleen hyvin eteenpäin vievää, matalaa ja tehokasta. Minä en siitä kyllä korjaamista löydä. Lenkin alussa Tumppu ei vain syystä tai toisesta innostunut juoksemaan.

Kun pääsimme latupohjalle lenkin loppuvaiheessa, kaikki muuttui. Tumppu innostui jälleen kiristämään vauhtia. Lisäsimmekin sitä vähitellen lähes maksimiin, jonka jälkeen taas vähitellen hidastimme ja loppumatka tultiin kävelyvauhtia. Lenkki kesti 45 minuuttia. Noin 20 min sisällä makaamisen jälkeen Tumpun syke oli 80 lyöntiä minuutissa. Pitääkin mielenkiinnosta seurata jatkossa koirien leposykettä ja kirjata niitä ylös.

Parhaimman harjoitusvaikutuksen saa aikaan uusilla ja erilaisilla harjoitteilla. Toistamalla samaa ja jumiutumalla tekemään päivästä toiseen vain sen saman totutun lenkin tapahtuu jossain vaiheessa kehityksen pysähtyminen. Muuttelemalla harjoitteita saadaan aikaan myös erilaisia ärsykkeitä, jotka vaikuttavat eri ominaisuuksien kehittymiseen. Juuri tämän takia, olemmekin tehneet varsin erilaisia harjoitteita. Tänään juoksimme vauhtia koko ajan kiristäen, aiemmin juoksimme pari tosi kovavauhtista vetoa ja sitä ennen lenkin, jossa vauhti pidettiin koko ajan ihan tasaisena.

573988.jpg

Näin sitä mennään. Tumpulla on uusi kevyempi valjas, välissä nahkatalutin ilman joustavaa osaa ja minulla lantiovyö. Juokseminen Tumpun kanssa on rentoa ja mukavaa, sillä se jaksaa pääsääntöisesti keskittyä tosi hyvin eteenpäin menemiseen.