Tavoiteasettelun takia on tullut silmäiltyä hiihtokalentereita, vaikka talvesta ei ole tietoakaan. Kiinostavia mahdollisuuksia on sekä VUL:n, että Palveluskoiraliiton kisakalenterissa. Sen verran on eroa järjestäjätahojen säännöissä, että VUL:n kisoissa pitää olla kilpailulisenssi, mutta Palveluskoiraliiton kisoissa ei. Siellä edellytetään vain kuulumista johonkin liiton alaiseen yhdistykseen. Kun rotuyhdistyksemme Valkoinenpaimenkoira ry on liiton jäsen ja itse vielä kuulun siihen, on edustusoikeus kunnossa. VUL:n kisoihin on lunastettava joko kisakohtainen tai koko kauden kattava kilpailulisenssi.

Mielenkiintoinen uutinen oli myös valjakkohiihtotunnuksen käyttöönotto. Palveluskoiraliitto on sopinut Kennelliiton kanssa, että tulevan vuoden alusta Kennelliitto kirjaa koiratietokantaan myös koirien valjakkohiihdon tulokset. En tiedä käytännössä miten, mutta valjakkohiihdon laijitunnus on PAHV.

Ensimmäinen mahdollinen kisapäivä voisi olla 27.1. Vaajakoskella, missä on saksanpaimenkoirien ja dobermannien Keski-Suomen piirin mestaruuskisat. Kanganiemellä on kisat 23.2. ja sitten Imatralla 1.-2.3. vuoden SM-kisat. Viikon päästä siitä on kaksikin mahdollisuutta 8.3. Kemi ja 9.3. Oulu. VUL:n kisakalenterista löytyy kisoja 20.1. Rokuan spritti ja 26.1. Rovaniemellä koirahiihdon SM-kisat. Näyttää, että tässäkin on selvää jakautumista eri leireihin. Katsotaan löytyykö meille sopivaa saumaa päästä kisoihin.

Niin, tietenkin pitäisi ensin päästä suksien kanssa treenaamaan ennen ensimmäistä kisaa. Jäätikkökeleistä huolimatta ollaan onnistuttu kohtalaisesti pitämään treeni-intoa yllä. Etenkin koirat ovat hyvässä kunnossa. Tiitu, jonka kanssa on suunnitelmissa startata, on melkolailla valmis kuntonsa puolesta kisaamaan. Isännän tilanne on paljon epävarmempi. Hiihtolenkkejä on vain muutama ja pari retkiluistimilla sauvojen kanssa tehtyä lenkkiä järven jäällä. Lajinomainen harjoittelu hiihtoa ajatellen on olosuhteiden takia jäänyt, vaikka muuten on tullut lenkkeiltyä ihan mukavasti. Olen kuitenkin päättänyt, ettei minun valmistautumattomuus saa olla este osallistumiselle. Kisoihin mennään hakemaan kokemuksia itselle ja nuorelle koiralle. Sijoitukset ovat vielä sivuseikka.