Tutkitaanpas hieman joulukuun saldoa. (Löytyy Kuukausien yhteenveto-linkin takaa.)

Molempien koirien kokonaismäärä nousi edelleen. Jos verrataan heinäkuuhun, jolloin aloitin päiväkirjan pitämisen, on saatu kokonaisliikkumisemme määrä tuplattua. Ei hullummin. Nousu on tapahtunut vähitellen. Pientä harhaa aiheuttaa toki kesän aikana tulleet pihallaolot ja uintikerrat, jotka eivät näy kilometreissä. Joka tapauksessa päiväkirja kertoo, että joulukuussa olimme liikkeellä enemmän kuin koskaan. Siitäkin huolimatta, että kelit olivat paikoin todella surkeat.

Määrää ja harjoituskertoja saatiin aikaan mukavasti. Sen sijaan harjoituksen laadussa jäi paljon toivomisen varaa. Harjoituskertoja tuli paljon, mikä kertoo siitä, että yksittäisten lenkkien pituus jäi keskimäärin aika lyhyeksi. Todellisuudessa pitkiä kestävyysharjoitteita ei tullut tehtyä. Syitä löyttyy pimeudestä, liukkaudesta ja töistä. Aika usein tuli vain lähdettyä hihnakävelylle ja siellä yritettyä enemmänin pysyä pystyssä ja hengissä, kuin treenata.

Hiihtämään ei päästy kuin kerran. Ajatuksissani kuvittelin tässä vaiheessa olevan jo hyvä rutiini hiihtämiseen, niin itselläni kuin koirillakin. Jos lunta olisi ollut näyttäisi joulukuun yhteenvetokin perin erilaiselta. Vetotreenejä olisi tehty enemmän ja treenien teho olisi automaattisesti noussut. Nyt mentiin selvästi enemmän peruskestävyysharjoittelun tasoilla, mutta vähän lyhyehköjä lenkkejä.

Ne yksittäiset kilpailunomaiset treenit, joita tehtiin joulukuussa onnistuivat hyvin sekä yhdessä, että erikseen koirien kanssa tehtynä. Varsinkin yhdessä juokseminen on parantunut. Koirien into vetämiseen ja vauhdinpitoon on tallella. Etenkin Tiitun kanssa koviakin juoksutreenejä tekee mielellään, kun ne oikeasti sujuvat. Koirat ovat myös olleet edelleen terveinä. Pientä vatsan löysyyttä oli päivänä muutamana, mutta kaikkiaan hyvin pirteitä koirat ovat olleet.

Tammikuulle on tavoitteissa hieman viilata tekemistä enemmän teholliseen suuntaan. Kilpailunomaisia treenejä yritetään lisätä ihan silläkin ajatuksella, että päästäisiin kilpailemaan. Kokonaismäärä voisi ihan hyvin vaikkapa laskea, kun tehoa nostetaan. Lenkkien määrä voisi myös laskea ja yksittäisten lenkkien pituus kasvaa. Näillä ajatuksilla edelleen lunta ja talvea odotellen.